Contact

Bot

 Historisch onderzoek

Gewei

Ivoor
Hoorn
 Materialen
 Elpenbeen
 Publicaties

Schildpad

 Werkwijze

Balein

Hoef
Schelp
Parelmoer
Leer
Perkament
Noten
 Startpagina
 Nieuws & Projecten

Elpenbeen

Materiaalspecialist dierlijke & natuurlijke materialen

 

Elpenbeen werkt in opdracht voor of in samenwerking met onder andere gemeentelijk archeologen, archeologische bedrijven, universiteiten of musea

 Verrekijkers van bot uit Amsterdam in het nieuws.

 Het artikel 'Bone telescopes from Amsterdam', in de Journal of Archaeology in the Low Countries heeft geleid tot nationale & internationale belangstelling voor de verrekijkers uit Amsterdam:

http://www.livescience.com/19269-18th-century-bone-telescopes-discovered.html

http://www.scientias.nl/verrekijkers-gemaakt-van-botten-ontdekt/59329

 Isotopenonderzoek ivoren voorwerpen uit Amsterdam

 In samenwerking met Bureau Monumenten & Archeologie (BMA), Amsterdam, Vrije Universiteit (VU) en Universiteit van Amsterdam (UvA) wordt isotopenonderzoek uitgevoerd aan enkele ivoren voorwerpen die in Amsterdam opgegraven zijn. Door middel van het isotopenonderzoek wordt getracht de herkomst van het ivoor te bepalen. Subsidie is verkregen van De Stichting Nederlands Museum voor Anthropologie en en Praehistorie, BMA, UvA en VU. Het isotopenonderzoek wordt uitgevoerd door de VU.

 Ivoren kunstgebitten

In samenwerking met Universiteitsmuseum Utrecht documenteren we alle kunstgebitten van bot en ivoor die aanwezig zijn in Nederlandse archeologische en museale collecties. De kunstgebitten worden gedetermineerd op materiaalsoort en de bevindingen zullen gepubliceerd worden in een artikel.  

Weet u nog een niet onderzocht kunstgebit van bot of ivoor in een archeologische, museale of privé-collectie? Neem dan contact met ons op via info[at]elpenbeen.nl